چرا دندان هایمان زرد می شوند؟


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 2 / 10 / 1391
بازدید : 1263
نویسنده : علیرضا سعادتی

  چرا دندان هایمان زرد می شوند؟
 
 
 
 
با ایجاد چند تغییر ساده در شیوه زندگی‌تان می‌توانید از بد رنگی دندان‌ها جلوگیری کنید؛ به عنوان مثال اگر خیلی قهوه می‌نوشید یا سیگار می‌کشید، مقدار آن را خیلی کم یا حتی قطع کنید. دلایل مختلفی برای بد رنگ شدن دندان‌ها وجود دارند.

 
1 - مواد خوراکی و آشامیدنی : قهوه، چای، نوشابه‌ها، برخی آب‌میوه‌ها و آب سبزیجات ( مثل آب سیب و آب گوجه فرنگی ) می‌توانند باعث لکه‌دار شدن دندان‌ها شوند.

 
2 - مصرف تنباکو : کشیدن سیگار یا جویدن تنباکو می‌تواند دندان‌ها را لکه‌دار کند.

 
3 -
تمیز نگه نداشتن دندان‌ها : مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به طور منظم می‌تواند پلاک دندان و مواد ایجاد کننده لکه دندانی مثل قهوه و تنباکو را از بین ببرد و از تغییر رنگ دندان‌ها جلوگیری کند؛ برخی مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مثل مواد پرکننده دندان و خصوصاً مواد حاوی سولفید نقره باعث ایجاد رنگ خاکستری مایل به سیاه در دندان‌ها می‌شوند.

 
4 - بیماری‌ها : بیماری‌های مختلفی می‌توانند روی مینا (سطح سفت روی دندان) و عاج دندان (ماده زیر مینای دندان) تأثیر بگذارند و باعث تغییر رنگ دندان‌ها شوند؛ برخی روش‌های درمانی نیز می‌توانند روی رنگ دندان مؤثر باشند؛ به عنوان مثال رادیوتراپی (اشعه درمانی) گردن و سر و نیز شیمی درمانی می‌توانند باعث بد رنگ شدن دندان‌ها شوند.
به علاوه ابتلا به برخی عفونت‌ها در مادران باردار می‌تواند با تأثیر بر روی رشد مینای دندان جنین، باعث تغییر رنگ دندان‌ها در نوزاد شود.

 
5 - داروها : دادن داروی آنتی بیوتیک تتراسایکلین و دوکسی سایکلین به کودکان زیر سن 8 سال که هنوز دندان‌هایشان در حال رشد است، باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود.
استفاده از دهان‌شویه‌های حاوی کلرهگزیدین و ستیل پیریدینیوم کلراید باعث ایجاد لکه دندانی می‌شود؛ آنتی‌هیستامین‌ها (مثل بنادریل)، داروهای ضد روان‌پریشی و داروهای فشار خون بالا نیز می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌ها شوند.

 
6 - مواد دندانپزشکی : برخی مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مثل مواد پرکننده دندان و خصوصاً مواد حاوی سولفید نقره باعث ایجاد رنگ خاکستری مایل به سیاه در دندان‌ها می‌شوند.

 
7 - افزایش سن : با افزایش سن، لایه بیرونی مینای دندان کم کم ساییده می‌شود و رنگ زرد طبیعی عاج دندان را آشکار می‌کند. ( عاج در زیر مینای دندان است )

 
8 - ارث و ژنتیک : برخی افراد به طور ژنتیکی، دندان‌های روشن‌تر و یا تیره‌تری نسبت به بقیه دارند.

 
9 - عوامل محیطی : استفاده زیاد از فلوراید باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود؛ این فلوراید اضافی می‌تواند از طریق منابع طبیعی ( مثل آب آشامیدنی با فلوراید زیاد ) یا دهان‌شویه، خمیردندان، فلوراید درمانی در کودکان یا مصرف مکمل آن به بدن وارد شود.

 
10 - آسیب و صدمات : به عنوان مثال آسیب ناشی از افتادن در کودکان و ضربه به دندان، می‌تواند تشکیل مینای دندان را مختل کند؛ زیرا دندان‌های کودکان هنوز در حال رشد هستند؛ همچنین آسیب‌ها و صدمات می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان‌ها در بزرگسالان شود.

 
چطور از تغییر رنگ دندان‌ها جلوگیری کنیم؟
 
با ایجاد چند تغییر ساده در شیوه زندگی‌تان می‌توانید از بد رنگی دندان‌ها جلوگیری کنید به عنوان مثال اگر خیلی قهوه می‌نوشید یا سیگار می‌کشید، مقدار آن را خیلی کم و یا حتی قطع کنید؛ همچنین به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا دندان‌هایتان تمیز بماند و هر 6 ماه یکبار به بهداشت کار دهان و دندان مراجعه کنید تا دندان‌هایتان را تمیز کند.

 
اگر دندان‌های شما بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر رنگ داده‌اند و همچنین علائم دیگری نیز ظاهر شده‌اند به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.

 
چه روش‌هایی برای سفید کردن دندان‌ها وجود دارد؟
 
روش سفید کردن دندان‌ها، بسته به علت تغییر رنگ آنها مختلف هستند و می‌توانند شامل موارد زیر باشند :
 
1 - یادگیری روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از یک دندانپزشک.
 
2 - پرهیز از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که باعث تغییر رنگ و لکه‌دار شدن دندان‌ها می‌شوند.
 
3 - باندینگ دندان ( پیوند دندان )
 
4 - روکش کردن دندان
 
5 - استفاده از مواد سفیدکننده دندان با تجویز دندانپزشک
 
6 - استفاده از روش‌های سفید کردن دندان در دندانپزشکی
 
7 - استفاده از مواد سفیدکننده دندان که نیاز به نسخه دندانپزشک ندارند.
 
 
 

پیشگیری از مشکلات دهانی دندانی

 
 
 
توضیحاتی را که برای هر سئوال این تست نوشته شده بخوانید. سپس می توانید دربارۀ بهداشت دهان و دندان، و پیشگیری از بیماری های مرتبط، با فرزندان تان بحث کنید.
 
۱) مسواک زدن دندان ها، چه قدر باید طول بکشد؟
۱.۳۰ ثانیه. (۰)
۲.۲ دقیقه. (۱)
۳.۳ دقیقه. (۰)
۲ دقیقه حداقل زمانی است که بچه ها و بزرگترها باید به مسواک زدن اختصاص دهند. با این حال، ۳ دقیقه بهتر است. می توانید از یک ساعت شنی (سه دقیقه ای) کمک بگیرید تا گذشت ۳ دقیقه به وضوح دیده شود.
 
۲) پوسیدگی های دندانی می توانند گسترش یابند:
۱.فقط در دندان های دائمی. (۰)
۲.فقط در دندان های شیری. (۰)
۳.هم در دندان های دائمی و هم در دندان های شیری. (۱)
پوسیدگی های دندانی به علت حمله های باکتریایی ایجاد می شوند. و این در حالی است که باکتری ها بین دندان های شیری و دندان های دائمی تفاوتی نمی گذارند و هیچ کدام را بر دیگری ترجیح نمی دهند.
 
۳) مسواک زدن قبل از خواب ضروری و حتمی است. و بعد از آن، ....... ممنوع نیست.
۱.نوشیدن آب. (۱)
۲.نوشیدن مایعات شیرین (سودا، شربت). (۰)
۳. نوشیدن جوشیده های بدون شکر. (۰)
مصرف قندها و تمام موادغذایی دیگر بعد از شستن دندان ها ممنوع است زیرا باکتری ها از قند و باقی ماندۀ مواد غذایی برای رشد کردن استفاده می کنند، و این رشد کردن عاملی می شود برای ایجاد پوسیدگی.
 
۴) هرکس باید خمیردندان خودش را داشته باشد! چرا؟
۱.خمیردندان های بچه ها خوش طعم تر از خمیردندان های بزرگتر هاست. (۰)
۲.غلظت فلور باید بر اساس سن، متفاوت باشد. (۱)
۳.خمیردندان بچه ها، لباس ها را لک نمی کند. (۰)
نیاز به فلور بر اساس سن فرق می کند. بنابراین لازم است که در هر سنی، خمیردندان مناسب با آن سن استفاده شود.
 
۵) حداقل، هر چه مدت باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟
۱.هر سال. (۱)
۲.هر دو سال. (۰)
۳.متناسب با سن، فرق می کند. (۰)
در هر سنی، حداقل سالی یک بار باید به دندانپزشک مراجعه کرد. در صورت نیاز به مراقبت یا احتمال وجود خطری خاص، بهتر است که چندین بار در سال به پزشک مراجعه شود.
 
۶) پوسیدگی های دندان به علت .... هستند:
۱. باکتری ها. (۱)
۲. ویروس ها. (۰)
۳. قارچ ها. (۰)
باکتری ها به طور ویژه ای به قندها علاقه دارند، یعنی آنها با حضور قند، بیشتر رشد می کنند. به همین علت است که توصیه می شود از خوردن بیش از حد قندها خودداری کنید و بعد از خورد چیزهای شیرین، مسواک بزنید.
 
۷) مسواک باید هر ... عوض شود:
۱.هر سال. (۰)
۲.هر ماه. (۰)
۳.هر ۲ تا ۳ ماه. (۱)
توصیه می شود که مسواک هر ۲ تا ۳ ماه یک بار عوض شود. اگر دوست دارید، می توانید زودتر این کار را انجام دهید، خصوصاً زمانی که پرزهای مسواک کمی زودتر می شکند. اما عوض کردن مسواک، یک بار در سال به هیچ وجه توصیه نمی شود.
 
۸) فلور:
۱. باعث رشد دندان های دائمی می شود. (۰)
۲.از مینای دندان محافظت می کند. (۱)
۳.از لثه ها محافظت می کند. (۰)
فلور برای هر سنی لازم است زیرا این ماده از مینای دندان محافظت می کند. به همین علت است که تمام خمیردندان ها حاوی مقادیر کم یا زیاد فلور هستند.




:: موضوعات مرتبط: دانستنی های جالب , دانستنیهای پزشکی و سلامت , ,
:: برچسب‌ها: چرا دندان هایمان زرد می شوند؟ چرا دندان هایمان زرد می شوند؟ چرا دندان هایمان زرد می شوند؟ چرا دندان هایمان زرد می شوند؟ ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وب سایت گروهی آبخورگ خوش آمدید شما می توانید در این وب سایت پست بگذارید مانند فیس بوک و ....

آبخورگ رو میشناسی؟

 تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان" دانلود فیلم آهنگ عکس و نرم افزار+یوزر پسورد جدید نود ۳۲  "و آدرس  abkhorgi.LoxBlog.com  لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com